Meditatie

Binnen De Nieuwe Yogaschool is er veel aandacht voor meditatie en bewustwording. In het rooster zijn er verschillende momenten voor meditatie ingebouwd waarvan sommigen gratis en open zijn voor iedereen, ongeacht het lidmaatschap.

1) Sharing & Silent sitting
Elke woensdag en donderdagochtend om 08.00 uur start Sijbrand Maal met een Sharing en daarna 45 minuten een meditatie in stilte via Facebook Live op de Facebook-pagina van De Nieuwe Yogaschool. Deze livesessies zijn gratis te volgen en voor iedereen toegankelijk.  

Door het structureel beoefenen van stilte meditatie wordt het steeds natuurlijker en eenvoudiger om niet meegenomen te worden in de identificatie met de vormen (het lichaam, de mind, de emoties, het ego). Deze vormen eisen continu onze aandacht waardoor het idee ontstaat dat wij in essentie die vormen zijn. Dit leidt tot angst, hechting en / of afkeer want we weten ergens dat de vorm verandert en zal sterven. Dit veroorzaakt een onrust, een verkramping en dus een disbalans in het hele systeem. De vrijheid, de moeiteloosheid, de connectie, de ontspanning en dus de onvoorwaardelijke liefde is zoek.

2) Stadsverlichting (gratis toegang voor iedereen)
Iedere zondagavond om 19.45 verwelkomt Tijn Touber je op de facebook-pagina van Stadsverlichting met een inspiratie talk, gevolgd door een Live meditatie van 20.00 - 21.00 uur. Zet in stilte je intentie voor de nieuwe week bij de Stadsverlichting stiltemeditatie.

Stadsverlichting is een initiatief om een cultuur van verlichting te stimuleren. Om dit mogelijk te maken, vragen we mensen om hun huiskamers open te stellen voor meditatie of om een huiskamer te bezoeken. Als mensen samen stil zijn hebben zij een harmoniserend effect op hun omgeving, zo blijkt uit onderzoek. 

Stadsverlichting is een initiatief van Tijn Touber. Bezoek de website van Stadsverlichting om meer te lezen.

3) De 6-weekse online meditatiecursus op De Nieuwe Yogaschool Online

Johan heeft – samen met een aantal andere docenten – een 6-weekse online meditatiecursus samengesteld. Met de online meditatiecursus ga je in 6 weken op reis in jezelf en ervaar je verschillende vormen van meditatie. Zo zal je meer ontdekken over jezelf, leren om bewust in het ‘Nu’ te zijn en meditatietechnieken ontwikkelen waar je zelf mee aan de slag kan gaan. Mediteren kan je leren. Of je nu een beginner bent of al heel wat ‘zituren’ hebt.

Lees meer over deze online training op; www.denieuweyogaschoolonline.nl

De Nieuwe Yogaschool

Laurierstraat 109
1016 PL Amsterdam

info@denieuweyogaschool.nl

*Als je denkt geen e-mail te hebben ontvangen dan zou je de spam box kunnen checken.

Openingstijden

Maandag             8.00 - 22.00 uur
Dinsdag 8.15 - 22.00 uur
Woensdag         7.00 - 22.00 uur
Donderdag 8.15 - 22.00 uur
Vrijdag 8.00 - 18.00 uur
Zaterdag 8.30 - 17.30 uur
Zondag 8.00 - 17.00 uur

Aanmelden nieuwsbrief
2019 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ
Schedule