Online cursus: De Bhagavad Gita studiegroep 


The Bhagavad Gita studiegroep

De Bhagavad Gita is een scripture waarin verslag wordt gedaan van een gesprek tussen Arjuna en Krishna. Dit heilige boek, ook wel de bijbel van de Yogi genoemd, kent veel verschillende uitgaves en vertalingen.

De vertaling van Swami Shri Atmananda (leraar Sat Shree) is het uitgangspunt van deze Gita study, samen met de interpretaties van Sijbrand z'n leraar Sat Shree. "Zijn Bhagavad Gita onthullingen raken mij diep in mijn ziel. Het is wonderbaarlijk om te ervaren dat deze openbaring die 3500 jaar geleden werd opgeschreven mijn leven en het proces beschrijft waarin ik zit (en bewust of onbewust de hele mensheid). Het heeft mij laten zien dat deze 'journey of consciousness', dit natuurlijke proces van ontwaken een begin, een midden en een einde heeft. Als je weet wat er gebeurt, als je weet dat je in een proces van absolute transformatie zit, dat soms ongelooflijk intens is, dan is het makkelijker om te ontspannen, los en toe te laten. Je over te geven aan dat wat gebeurt, " aldus Sijbrand.

De Bhagavad Gita bestaat uit 18 hoofdstukken en is op te delen in 3 delen van 6 hoofdstukken. Deel 1 heeft betrekking op de eerste 6 hoofdstukken van de Gita. Het beschrijft het proces van het zien en ervaren van je onwetendheid en lijden (het bewust worden van je ego) tot aan de realisatie van het Self, de zelfrealisatie. In deel 2 vervolgen we de reis van Arjuna en behandelen we hoofdstuk zeven tot en met twaalf. 

Elke week behandelen we het hoofdstuk dat je gedurende de week bestudeerd hebt. Je ontvangt hiervoor een werkboek, maar je kan ook de lessen van Sat Shree beluisteren of bekijken (http://www.satshree.org/teachings/gita-study/). De avonden hebben een Satsangachtig karakter waarin we de content neutraliseren die gedurende de week omhoog is gekomen.

Vergis je niet, deze weken zullen niet ongemerkt voorbij gaan. Er zal een proces op gang komen of worden versterkt. Een resonantie met de teaching is nodig. Dus zorg dat je minimaal 1 les bij Sijbrand hebt gevolgd, zodat je een beeld hebt van wat je kan verwachten.

Heb je al een keer deelgenomen aan de Gita Study Group (EN) of Gita studiegroep en je wilt nogmaals meedoen? Weet dat je meer dan welkom bent en dat dit zeker aan te raden is. De ervaring leert dat deze studie elke keer weer iets nieuws van je jezelf laat zien. Alsof je elke keer precies leest, hoort en ervaart wat er op dat moment voor je nodig is.

Startdata & meer informatie

De Bhagavad Gita studiegroep

Bhagavad Gita (deel 1), startdata 2021 volgen

De Nieuwe Yogaschool

Laurierstraat 109
1016 PL Amsterdam

info@denieuweyogaschool.nl

*Als je denkt geen e-mail te hebben ontvangen dan zou je de spam box kunnen checken.

Openingstijden

Maandag             8.00 - 22.00 uur
Dinsdag 8.15 - 22.00 uur
Woensdag         7.00 - 22.00 uur
Donderdag 8.15 - 22.00 uur
Vrijdag 8.00 - 18.00 uur
Zaterdag 8.30 - 17.30 uur
Zondag 8.00 - 17.00 uur

Aanmelden nieuwsbrief
2019 De Nieuwe Yogaschool | Algemene voorwaarden | Privacy | FAQ
Schedule